Fyrstjärnigt i Oldenburg

Fyrstjärnigt i Oldenburg

Säsongens sista (tror vi) tävling för Hermes var det fyrstjärniga i Oldenburg. Ett stort meeting för hoppryttarna och dressyr i flera kategorier såsom ponny, young rider, lag-kür (mannschaften) och en Stora rundan med GP och GPS.

Fyrstjärnigt i Oldenburg och ett kval till Meggle-cup innebär att det är ett mycket starkt startfält i dressyren. Det känns både roligt och utmanande att starta i ett sådant fält. De tyska ryttarna är mycket uppskattade av sin hemmapublik och får ett gediget stöd. Ordkriget mellan de tyska förbunden blir påtagligt när ett ekipage presenteras som ”Oldenburger” och det omdelbart, samt högt och tydligt responderas med ”Hannoveraner”. Ryttaren är en profil från Oldenburg och hästen är Hannoveraner. Dom får reda ut det där själva…

Hermes gjorde en bra runda i GP och precis som förväntat så blir några enstaka misstag hårt nedslagna i protokollet. Fina kommentarer och en kvalificering direkt till final som niondeplacerad är dock väl godkänt.

I finalens GPS blev det några rejäla misstag och det får vi acceptera och ta med oss. Utmaningarna på denna nivå är stora men sporrande så vi hoppas det inte dröjer länge förrän vi står på startlinjen igen.