Hermes 1086

e. Rambo 910 u. Nicea ue. Urbino

A-premierad

Bruksprovstvåa och bästa svenskfödda hingst.

Hermes är Breeders- och Championatsvinnare både som fem- och sexåring. Han är även vinnare av Champion of the Winners i Stockholm Horse Show som femåring.

Hermes är finalplacerad på VM för unga hästar både som fem- och sexåring med en femteplats som sexåring. Efter detta har han ett flertal placeringar och segrar både nationellt och internationellt upp till Grand Prix.

Nordisk mästare 2014 med sin ständige ryttare och utbildare Anna Svanberg

Han är A-premierad sedan 2014 med följande motivering:

Hermes (SWB) tilldelas A baserat på avkommornas goda resultat vid unghästbedömningar och på tävlingsbanan. Fram t.o.m september 2013 har tolv stycken avkommor placerat sig i tävling på minst regional nivå. Hermes har trettiofem bedömda avkommor varav 12 i kvalitetsbedömning. Bland avkommorna finns den godkända sonen Bellman (SWB) 1196, framgångsrik i årgångsfinaler och i final i Unghäst-VM 2012. Hermes (SWB) avelsindex för dressyr är 132 och för hoppning 62.

Samtidigt utsågs han till årets utmanarhingst i dressyr. Utmärkelsen ges årligen och syftar till att uppmärksamma hingstar som själva tävlar framgångsrikt och vars avkommor visat talang för att bli framgångsrika tävlingshästar. Längst har hans son Bellman 1196 nått med placeringar och segrar t.o.m St Georg.

Hermes har en helsvensk härstamning. Liksom fadern Rambo (SWB) 910 och modern Nicea (16) är han född hos oss på Stall Kilhult.