Utmärkelser

ASVH:s pris för bästa uppfödare 2005

 

Boltensternska priset

Priset erövrades av majoren Gösta Boltenstern 1911 vid hästutställningen i Malmö. Sedan 70-talet är det ett vandringspris inom Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga hästen och ska innehas av en framgångsrik uppfödare så länge denna är i livet. Därefter ska priset vandra vidare till någon annan med liknande framgångar inom svensk halvblodsavel. Den första som hade äran att mottaga detta pampiga pris var John Hansson i Västra Hoby utanför Lund. Efter dennes frånfälle 1989 blev det Ingvar Henriksson ,Hemmestorp , Staffanstorp, som fick förvara dyrgripen intill sitt frånfälle 2005. Priset vandrade vid Flyingedagarna 2005 vidare till Ann och Torsten Pehrsson, Kilhult, Hörby.

Ryttargalan 2006 – Årets uppfödare

Nominerad i kategorin årets uppfödare.

Nils Tatis Andersson hederspris till ett framstående sto

En prisfond har skänkts till Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen av Nils Tatis Andersson, Lund. Ur denna utdelas varje år ett hederspris.
”Maria och Jöns Anderssons samt Clara och Nils T. Anderssons prisfond för halvblodsavelsdjur” skänkt 1985 av Nils Tatis Andersson, Lund för att utdelas till bästa stoet inom svensk avel för varmblodiga hästar.

Tilldelades vårt sto Nicea, 2005

Kungakannan

1901 skänkte konung Oscar II denna kanna till Kapten Carl Gustav Bredberg för dennes insatser för den svenska hästaveln. Vid Avelsföreningens 50-årsjubileum 1978 hedrades föreningen med denna släktklenod av fru Ruth Brenner med orden: ”Må denna kanna även i fortsättningen glädja och stimulera svensk hästavel. Mottag den som ett vandringspris. Uppsatt för att årligen överlämnas till uppfödaren av landets bästa, visade 3-åriga sto”. Från och med 2002 går ”Kungakannan” till bästa 3-åriga gångartssto.

Tilldelades vårt sto Gicea, 2003

Tilldelades vårt sto Istrea, 2005