Hermes vinner i Oslo

Hermes vinner i Oslo

I vår första ”riktiga” internationella säsong på denna nivån var Kingsland Oslo Horse Show nästa anhalt. På denna tävling är det premiär i Världscupens hoppning. Det märks. I stallet, på parkeringen och inte minst inne i arenan. Dressyren ligger dock elegant placerat i tidsprogrammet så att det blir en bra mix av tävlingar. Inte show-nummer som i Stockholm men en mycket bra clinic med Carl Hester, Charlotte Dujardin och inte minst Valegro.

När det gäller dressyren så går det en CDI 3* i Grand Prix, en tur i lilla rundan samt en tur för ponny.

I torsdagens GP gjorde Anna och Hermes en bra runda. Inte prickfritt men tillräckligt för att placera sig trea efter Emelie Nyreröd och Charlotte Haid medans Mads var fyra med minst möjliga marginal. Några ryttare hade valt GPS på fredagen. För egen del hade vi valt GP Kür dit sex ryttare gick.

Under lördagen var det en helt annan stämning i den stora hallen med flera stora hoppklasser, en del högljudda prisutdelningar och en intressant framridning. Det var mycket publik och en fin inramning. Anna och Hermes var fokuserade på uppgiften och gjorde en ritt utan missar och med bra flyt överlag. Det räckte hela vägen och det blev svensk nationalsång i en helsvensk prisutdelning.

I protokollet finns det några bra kommentarer att ta till sig och jag tror nog att vi lånar två eller kanske tre tips från Valegro. Intresse är anmält till två internationella till detta året och vi hoppas att vi får chansen igen.