Hermes pensioneras från sporten

Hermes pensioneras från sporten

Vår egen Hermes pensioneras från sin elitsatsning inom sporten.

Han var vid en nyligen genomförd veterinärundersökning i ett alldeles utmärkt skick sånär som på en förslitning i en led. Detta gör beslutet lätt att fatta och vi pensionerar nu honom från sporten.

Hermes har haft en mycket bra karriär inom sporten och har presterat på topp, både nationellt och internationellt, sedan han var fyra år. I unghästsammanhang har en imponerande rad med segrar och placeringar i Breeders, Falsterbo och på VM för unga hästar. I lilla rundan några internationella vinster och placeringar. Under senare år har han 45 starter i svår klass varav 33 internationella GrandPrix på 3*-5*-stjärnig nivå. Hermes är Nordisk mästare individuellt 2014 och lag-silvermedaljör vid Nordiska mästerskapen 2016 och har dessutom ytterligare några segrar och placeringar internationellt.

Hermes har rest runt i Europa för att tävla och har alltid varit ett mycket trevligt ressällskap. Hans utmärkta temperament och hans sunda och hållbara gestaltning har gjort det möjligt att resa runt och tävla på högsta nivå under flera års tid.

Han har varit i träning och skötsel hos Anna Svanberg sedan han var tre år och stannar kvar där tills vidare. Han är fortsatt i utmärkt skick och kastar långa blickar efter de transporter som lämnar Annas gård för att åka på tävling. Han hade gärna följt med!